CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

Worksheets for Class 7 Maths

This page consists of CBSE NCERT Class 7 Maths Worksheet for Chapter - Comparing Quantities  prepared by Physics Wallah. All questions of Comparing Quantities are with detail solutions for reference. Find out all Worksheet for Class 7 Maths. Do follow NCERT Solutions for Class 7 Maths and CBSE Class 7 Maths Notes prepared by Physics Wallah. 

comparing quantities

Solved Examples

Q1. The fraction form of 45% is

  1. 3/20
  2. 9/20
  3. 11/20
  4. 13/20

Ans. Correct answer is 2

45% = 45/100 = 9/20

Q2. The fraction form of 60% is

  1. 3/5
  2. 4/5
  3. 3/10
  4. 7/10

Ans. Correct answer is 1

60% = 60/100 = 6/10 = 3/5

Q3. The percent form of 3.05 is

  1. 61/20%
  2. 61/50%
  3. 305%
  4. 350%

Ans. Correct answer is 3

3.05 x 100% = 305/100 x 100 = 305%

Q4. The Decimal form of 21% is

  1. 0.21
  2. 2.1
  3. 21
  4. 210

Ans. Correct answer is 1

21%  = 21/100 = 0.21

Q5. The decimal form of 300% is 

  1. 0.3
  2. 0.03
  3. 3.0
  4. 30.0

Ans. Correct answer is 3

300% = 300/100 = 3.0

Q6. 35% of 1 kg is equal to

  1. 3.5 GM
  2. 35 GM
  3. 350 GM
  4. 3.5 KG

Ans. Correct option is 3

35% of 1 kg = 35/100 x 1 = 0.35 kg = 350 gm

Q7. 25% OF 500 M is equal to

  1. 125 M
  2. 1250 M
  3. 12500 M 
  4. 125000 M 

Ans. Correct answer is 1

25% of 500 m = 25/100 x 500 = 125 m

Q8. 20% of 1000G is equal to

  1. 100 G
  2. 150 G
  3. 200 G
  4. 250 G

Ans. Correct answer is 3

20% of 1000 g = 20/100 x 1000 = 200g

Q9. If the cost of 12 bananas is Rs 24, then the cost of 8 bananas will be

  1. Rs 2
  2. Rs 10
  3. Rs 12
  4. Rs 16

Ans. Correct answer is 4

Given,

cost of 12 bananas = Rs 24

cost of 1 banana = Rs 24/12 = 2

Cost of 8 bananas = Rs 2 x 8 = Rs 16

Q10. If 65% of students in class VII have a bicycle, then the percentage of the students who do not have bicycles will be

  1. 25%
  2. 35%
  3. 45%
  4. 56%

Ans. Correct answer is 2

Suppose there are 100 students in class VII, 65 out of them have bicycles and the percentage of the students do not have bicycles

= (100 - 65)% = 35%

Find Below PDF of CBSE Class 7 Maths Chapter - Comparing Quantities Worksheet 

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

CBSE Class 7 Maths worksheet for chapter- Comparing Quantities

Talk to Our counsellor